Nieuwe schrijf/dicht wedstrijd in de streektaal.

Vorige week ontving ik onderstaande mail van Gerrit Dannenberg van de Twente  Academi en ja als er zoiets in je mailbox verschijnt dan kun je dat niet zomaar naast je neerleggen. Lees zelf maar eens:
-———————————————————————————————
Aait verdan: schriefwedstried

Het thema “Aait verdan” van de schriefwedstried zeg det verhalen fealijk aaltied verdan goat. Wee zal ’t ontkennen? Der zeent al een poar inzendingen binnen. Mer wiej weelt geane nog völle mear mooie verhalen in twee talen. Leefst nit lenger as 500 wöarde, of der mut ne hele goo readen wean. Zet ‘r oew Hollaandse vertaling ook biej. Dan köant de leu extra genieten van ’t plat. Gedichten leefst nit lenger as 14 regels.

Nieje oetdagingen as haiku en senryu zeent welkom. Nen haiku is nen Japansen dichtvorm van 3 regels, woervan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de doarde regel 5 lettergrepen hef. In nen haiku mag ginne eagen meaning van nen schriewer te vernemmen wean. ’n Haiku is neutraal, allene de wöarde munn oe an ’t deanken zetten.

Nen senryu is ook Japans en hef dezelfde indeling as een haiku: 3 regels van 5, 7 en 5 lettergrepen. Mer in nen senryu he’j officieel meer vriejheaid. Officieel heurt nen senryu te goan over de onvolkomenheaid van ’t mensdom. Noh, dan wee’j wat doe te doon steet. Lesten inleaverdoatum: 31 december 2015. Opsteuren noar gdannenberg@twenteakademie.nl

———————————————————————————————–

Daar moet je toch op reageren ook al ben je ontzettend druk.
Nu moet ik er wel bij vermelden dat ik een gedicht had liggen met de titel ‘Aait verdan’ dus was het zo gepiept. Een paar aanpassingen, het was veel te lang, en hier en daar wat woorden schrappen onder het mom van ‘Less is more’ en mijn inzending was een feit. We wachten af,……